29er Wereldkampioenschappen 2022 in El Balís, Spanje

29er Wereldkampioenschappen 2022 in El Balís, Spanje

29er Wereldkampioenschappen 2022 in El Balís, Spanje – Preview

door International 29er Class 31 juli 22:39 BST
31 juli – 6 augustus, 2022

29er Wereldkampioenschappen 2022 in El Balís, Spanje © Laura Carrau

Aanmelden voor SW-nieuwsbrief


De 29er Wereldkampioenschappen worden gehouden van 31 juli tot 6 augustus in de Club Nàutic El Balís en zullen naar verwachting een eerste aantal deelnemers hebben – 245 boten uit 26 landen.

Spanje heeft 21 teams, waaronder het team gevormd door de broers Mateo en Simón Codoñer, die hun in 2021 bij hun thuisclub RCN Valencia gewonnen Wereldkampioenschapstitel zullen verdedigen. In de damescategorie ook Paula en Isabel Laiseca uit Gran Canaria weet hoe het is om op het podium van een WK-evenement te klimmen, na het winnen van de bronzen medaille in Valencia 2021.

Onder de internationale vloot zullen ook het Franse team Hugo Revil en Karl Devaux, die zilver wonnen in de categorie U17, zich in de Catalaanse wateren bevinden naast de Duitsers Carl Krause en Max Georgi, die U17 brons waren tijdens het laatste WK-evenement.

De voorzitter van de Club Nàutic El Balís, Francisco Javier Ripoll, legt uit dat „we zeer tevreden zijn om opnieuw een Wereldkampioenschappen in onze club te organiseren. Het hele team werkt al anderhalf jaar met veel enthousiasme aan dit project, zodat het niet alleen een groot sportevenement is, maar ook een groot sociaal en economisch evenement voor het gebied.“ Hij voegt eraan toe dat „de link tussen de stad Sant Andreu de Llavaneres en een evenement van deze afmetingen helpt om Llavaneres te focussen en op de wereldkaart te plaatsen“.

Siehe auch  BharatNet: HFCL voltooit breedbandconnectiviteit in alle gram panchayats van Jharkhand

Joan Mollerus, President van de International 29er Class, is erg enthousiast over dit kampioenschap: „We zijn verheugd om 245 teams op de racebaan te zien voor het grootste 29er Wereldkampioenschap in de geschiedenis. Na twee jaar van pandemische reisbeperkingen zijn we erg enthousiast om teams uit Australië, Nieuw-Zeeland en Hong Kong terug te verwelkomen in het wereldkampioenschap racen! We zijn onze gastheren in El Balis dankbaar, die uitstekende organisatie, uitstekende races en warme gastvrijheid bieden. “

Op 29 en 30 juli vond de officiële meting en registratie plaats en vandaag, zondag 31 juli, sluit de registratie en vindt er een oefenrace plaats met de officiële openingsceremonie om 19.00 uur.

Vanaf 1 augustus worden de eerste races verreden, waarbij de vloot in zes groepen wordt verdeeld. Met drie dagen kwalificatieraces – van maandag tot en met woensdag – en drie dagen finaleraces, wordt het evenement op zaterdag 6 augustus afgesloten en worden de nieuwe wereldkampioenen gekroond. In totaal staan ​​er 18 races op het programma (9 voor de kwalificatiefase en 9 voor de eindfase).

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside