2022 World Superbike Aragon, Spanje – Resultaten race 1

2022 World Superbike Aragon, Spanje – Resultaten race 1

Jonathan Rea claimt een sensationele eerste World Superbike-overwinning van 2022 nadat hij Alvaro Bautista in de laatste bocht versloeg.

2022 World Superbike Aragon, Spanje – Resultaten race (1)
Pos Rijder nat Team Tijd
1 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK 18 ronden
2 Allvaro Bautista SPA Aruba.It Racing Ducati +0.090s
3 Toprak Razgatlioglu TU PATA Yamaha met Brixx WorldSBK +5.416s
4 Michael Rinaldi ITA Aruba.It Racing Ducati +10.272s
5 Andrea Locatelli ITA PATA Yamaha met Brixx WorldSBK +15.767s
6 Iker Lecuona SPA Team HRC WorldSBK +18.670s
7 Xavi Vierge SPA Team HRC WorldSBK +21.521s
8 Ilya Mykhalchyk UKR BMW Motorrad WorldSBK-team +21.60s
9 Garrett Gerloff Verenigde Staten van Amerika GRT Yamaha WorldSBK Team +21.946s
10 Eugene Laverty IRL Bonovo Actie BMW +25.346s
11 Loris Bazo FR Bonovo Actie BMW +25.927s
12 Luca Bernardi SM Barni Spark Ducati Team +28.460s
13 Philipp Oettl GER GoEleven Ducati +28.728s
14 Lucas Mahias FR Puccetti Kawasaki +29.117s
15e Scott Redding GBR BMW Motorrad WorldSBK-team +29.637s
16 Axel Bassani ITA Motocorsa Ducati +30.861s
17 Roberto Tamburini ITA Motoxracing Yamaha WorldSBK Team +31.463s
18 Kohta Nozane JPN GRT Yamaha +33.158s
19 Christophe Ponsson FR Gil Motor Sport Yamaha +53.223s
20 Leandro Mercado ARG MIE Honda Racing +56.013s
21 Hafizh Syahrin MA MIE Honda Racing +58.063s
22 Oliver Konig CZE Orelac Racing Kawasaki +1 Lab
23 Loris Cresson BEL Pedercini Kawasaki +1 Lab
24 Alex Lowes GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK DNF
25 Gabriele Ruiu ITA Bmax Racing DNF

Toprak Razgatlioglu startte voor het eerst vanaf pole in Aragon – vijfde pole position in zijn carrière – en hield Alvaro Bautista tegen, die even de binnenkant van de regerend wereldkampioen raakte.

Siehe auch  Lista de Chile para el torneo

Bautista, die een duidelijke visie had om al vroeg de leiding te nemen, werd in plaats daarvan gedegradeerd naar de derde plaats toen Jonathan Rea doorkwam in bocht drie.

Rea was het snelst tijdens het weekend met betrekking tot racetempo, maar werd snel tweede in eerste nadat hij Razgatlioglu voorbij was in bocht zeven.

De tweede ronde en Razgatlioglu reageerden door in bocht twee de leiding te heroveren, maar omdat hij niet bereid was zijn grote rivaal enig voordeel te geven, maakte Rea een laat remmende beweging op weg naar bocht 12 om opnieuw de leiding te nemen.

Iker Lecuona, die als zevende aan de eerste race begon, had een geweldige start en leidde de volgende groep als vijfde. Maar terwijl de Honda-rijder moeite had om gelijke tred te houden met het leidende kwartet, kwam Alex Lowes in plaats daarvan door op de rookie.

Ronde vijf, en ja je raadt het al, de leiding veranderde weer toen Razgatlioglu zich een weg baande op Rea in bocht één. Bautista hield de top twee nauwlettend in de gaten toen teamgenoot Michael Rinaldi terug begon te vallen.

Drie naast iedereen… Bautista en Rea kregen een mooie run uit de laatste bocht toen het leidende trio allemaal probeerde de bocht één in te rijden.

Na aanvankelijk de leiding te hebben genomen, werd Rea in bocht zeven door Bautista naar de tweede plaats gedegradeerd. Dit alles zorgde ervoor dat Rinaldi weer in de buurt kwam.

Terwijl Rea bijna van de baan raakte, lag teamgenoot Lowes in het grind na een eerste crash van het seizoen voor de Brit.

Siehe auch  Jharkhand, Haryana, UP, Odisha bereiken halve finale

Met hetzelfde plan als bij het begin van de race, probeerde Rea bij elke mogelijke gelegenheid terug te komen op Bautista, maar de Ducati-rijder bleef sterk vooraan staan.

Terwijl hij op weg wilde gaan, beleefde Bautista een groot moment bij het verlaten van bocht 16, nadat hij bijna een highside had opgelopen.

Door de fout kon Rea dichterbij komen voordat ze door de eerste bocht ging. Bautista verloor vervolgens meer tijd nadat hij wijd was gelopen in sector twee, maar nadat hij zichzelf had gecomponeerd, kwam de voormalige MotoGP-rijder terug op Rea.

Rea en Bautista wisselden de leiding opnieuw in bocht 16, terwijl Razgatlioglu niet in staat was om mee te doen.

De top twee begon de wereldkampioen te ontwijken met nog vijf ronden te gaan, terwijl Razgatlioglu schijnbaar worstelde om grip aan de voorkant.

Redding was vorig jaar deze keer World Superbike-winnaar en behaalde één punt in een rampzalig debuut.

Redding, die als 16e begon, werd gedropt naar P19 na een slechte start, en hoewel hij uiteindelijk de punten bereikte (15e), was dat zo ver als zijn vooruitgang.

De voormalige Ducati-rijder en serie-runner-up was de laatste van de vier BMW-rijders, waaronder de tweede plaats van invaller Ilya Mychalchyk, die achtste werd.

Het ziet ernaar uit dat de weg naar succes met BMW een lange en moeilijke weg zal zijn voor Redding, die het hele weekend snelheid miste, om nog maar te zwijgen van het hele voorseizoen.

Laatste hoekinhaalactie wint het voor Re!

Terug aan de voorkant hernam Bautista de leiding langs het achterste rechte stuk voordat Rea een favoriete zet van hem maakte in bocht zeven.

Siehe auch  Bell mengakuisisi 20 pemasok Sigma Conso

De laatste positieverandering leek te zijn gekomen met nog drie ronden te gaan, terwijl Rea tijdens de laatste twee ronden doorging.

Bautista reageerde echter in de laatste ronde toen hij een voorsprong van zes tiende terugbracht tot vier op het rechte stuk.

Op dat rechte stuk, en Bautista gebruikte zijn ongelooflijke topsnelheid om naast de zesvoudig wereldkampioen te komen op weg naar bocht 16. Maar niet de eerste keer leverde Rea een mooie switchback om over de eerste lijn te komen.

Officiële Aragon WorldSBK-records

Snelste ronde – Toprak Razgatlioglu TUR Pata Yamaha 1m 48.267s.

Meeste overwinningen – Jonathan Rea GBR Kawasaki (8)

Winnaars Aragon WorldSBK Race 2021

Race 1 – Jonathan Rea GBR Kawasaki

Superpole Race – Jonathan Rea GBR Kawasaki

Race 2 – Scott Redding GBR Ducati

De openingsracedag van de World Superbike-campagne van 2022 begon op spectaculaire wijze toen Razgatlioglu een nieuw absoluut ronderecord in Aragon veiligstelde.

De Turkse renner kwam over de streep met een tijd van 1:48.267s, wat +0,006s sneller was dan Bautista, die ook onder het vorige record van Rea ging.

Zondag Schema – 2022 Aragon WorldSBK

08:00-08:15 – WorldSBK Warm-up (VK)

10:00 – WorldSBK Superpole Race (VK)

13:00 – WorldSBK Race 2 (VK)

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside