2022 WASZP Europese Spelen op Mar Menor, Spanje Mid-regatta-update

2022 WASZP Europese Spelen op Mar Menor, Spanje Mid-regatta-update

2022 WASZP Europese Spelen op Mar Menor, Spanje Mid-regatta-update

door Marc Ablett 16 april 07:02 BST
11-17 april 2022


Na een stevige week van glamoureuze Mar Menor-omstandigheden en een schitterend trainingskamp, ​​werden zeilers begroet met ongewoon lichte en veranderlijke wind met regenbuien. In de middag nam de wind uiteindelijk af naar matig oostelijk en zag het wedstrijdcomité de mogelijkheid om van start te gaan. Het was marginaal en het racen kwam op gang waarbij de meeste boten de eerste tegen de wind in verijdelden.

De Italiaanse matroos Francesco Bertone vond zijn weg door de vloot vanaf een bakboordstart op de foils en verlengde tot de loefzijde. De tegenwind zag de typische zware tactische roep tussen proberen te blijven foilen maar grote afstanden zeilen of genoegen nemen met de directe en veel minder avontuurlijke lage rit, hoewel bij de tweede wind de boten weer aan het foilen waren. Bertone leidde om de lijwaartse poort maar viel uit de druk, Ross Banham nam de leiding en een nauwe laatste wind zag een strakke finish tussen Bertone en de Franse zeiler Hippolyte Gruet. Gruet zeilde de meer directe route om de overwinning te pakken. Dat was het voor vandaag, want de wind kwam niet voldoende binnen om nog meer te racen, dus gingen de zeilers allemaal op pad voor paella, drankjes en zelfs wat karten.

Dag twee en de voorspelling was voor de hele dag een sterke wind, maar was op tijd gaan matigen om te racen toen de vloot het water op ging, bevonden ze zich in een vlagerige 8-11 knopen, maar tegen de tijd dat de richting tot rust kwam, pompte de wind in bij 18-25 knopen voor de eerste twee races. Enkele van de bekende Zwitserse zeilers in de vloot maakten optimaal gebruik van de winderige omstandigheden, waarbij Nick Zeltner en Jann Schuepbach hoog scoorden. Brit Ross Banham begon ook zijn claim op het kampioenschap in te zetten. Race drie en de wind matigde tot 12-15 knopen vlak water perfectie! Banham, Zeltner en Schuepbach ruimden het podium op.

Siehe auch  Perawat IC dari Asia dalam memerangi kekurangan petugas kesehatan di dekat tempat tidur Anda? 'Terbiasalah'

Tegen de laatste race van de dag zakte de wind naar ongeveer 8-11 knopen, waardoor de druk koning werd. Paul Farien, vorig jaar zilveren medaillewinnaar, vond een vorm om de overwinning te behalen nadat hij had geleden met een UFD in race 1 van het kampioenschap. Zeltner leidt, Banham tweede en Schuepbach derde. De juniorenkampioen van vorig jaar, Charlie Cullen, scoorde een tweede plaats in de laatste race om op te klimmen naar de vierde plaats in het algemeen klassement. Francesco Bertone staat vijfde.

Er zijn 7 landen in de top 10 die het concurrentievermogen van de Europese vloot onderstrepen. Mathilde Robertstad is topvrouw op de 16e plaats, vers van een geweldige prestatie tijdens de SailGP INSPIRE Grand Final. We verwachten lichte wind voor dag drie, maar de rest van het evenement ziet er solide uit. Vingers gekruist kunnen we terugkeren naar stabiele Mar Menor-perfectie.

Dit evenement vormt de perfecte setting voor de Internationale Spelen in het Gardameer van 9-16 juli. Het beste van de WASZP is de kwaliteit die door de hele vloot racet, iedereen heeft geweldige persoonlijke gevechten, of het nu in de top 10 is of in de 40e. De sociale activiteiten buiten het water zijn een hoofdbestanddeel van de klas en Spanje is daarop geen uitzondering geweest, de gemeenschap is zo sterk in WASZP, man, vrouw, gezinnen, jongeren, meesters, het maakt niet uit, iedereen vindt het leuk om deel uit te maken van de WASZP-familie.
Lees meer op racehub.waszp.com/eventdetail/63


Siehe auch  Kapten Snyder: 'Saya merasa malu untuk meninggalkan band'

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside