2022 Formule 1 Grand Prix van Spanje: Verstappen profiteert van de ellende van Leclerc

2022 Formule 1 Grand Prix van Spanje: Verstappen profiteert van de ellende van Leclerc

Ondanks al het gepraat over Max Verstappen en Red Bull’s problemen met DRS tijdens de race, en of ze een probleem zouden veroorzaken tijdens de race, was het de Ferrari van Charles Leclerc die een probleem had, hem uit de Grand Prix van Spanje sloeg en Red overhandigde Stier een 1-2 op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Leclerc racete het grootste deel van de race alleen en had de volledige controle toen hij plotseling „nee-nee-nee“ in zijn radio schreeuwde.

„Wat er is gebeurd?“ vroeg zijn bemanning.

‚Geen stroom,‘ antwoordde hij.

De DNF was de tweede van het seizoen voor Leclerc, en in combinatie met de overwinning van Verstappen, liet hij hem voor de eerste keer dit seizoen van de eerste plaats van de kampioenschapstabel vallen en tilde de titelverdediger Verstappen naar de nummer 1. 1 plek en Red Bull aan de leiding voor de Constructor’s Cup.

Dat betekent niet dat het allemaal gemakkelijk was voor de Flying Dutchman, want de DRS was inderdaad een probleem voor hem, hetzij door een mechanisch probleem, hetzij doordat hij constant op de knop drukte en vroeg of het werkte. Het hield hem opgesloten achter de Mercedes van George Russell voor de derde opening van de race totdat Red Bull besloot om door strategie en pitstops te bereiken wat ze niet op de baan konden.

Door Verstappen en teamgenoot Sergio Perez op verschillende strategieën te zetten, moest Mercedes beslissen welke ze moesten dekken, en uiteindelijk zou Russell genoegen nemen met de derde plaats. Teamgenoot Lewis Hamilton, die klaar was om de auto te parkeren nadat een probleem met Kevin Magnussen in de openingsronde hem van het veld had laten vallen, eindigde als vijfde nadat hij ervan was overtuigd om buiten te blijven en het eens te proberen.

Siehe auch  Coronablock - Pemerintah Inggris menegaskan: Inggris akan menaikkan operasi Corona pada 19 Juli, "ini waktu yang tepat"

„De DRS werkte niet altijd, maar we hebben het laten werken“, zei Verstappen bij de finish. „We zijn erin geslaagd door strategie. Ik probeerde gefocust te blijven. Ik ben blij met de overwinning en blij voor (Perez). Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om het te pakken.“

Perez liet zijn bemanning weten dat hij niet blij was dat hij werd gevraagd om te stoppen om Verstappen door te laten, maar hij kon het teamresultaat niet tegenspreken, zelfs niet als hij zei dat hij daarna „over dingen zou praten“ met de bemanning.

Leclerc was aan het einde filosofisch en gaf er de voorkeur aan de positieven te bekijken in plaats van de negatieven.

„Ik weet niet wat er is gebeurd“, zei hij. „Er waren geen aanwijzingen. Het brak gewoon.

„Maar er zijn veel positieve punten van dit weekend. Kwalificatietempo. Racetempo. Tijdbeheer, dat was een groot probleem voor ons. We hebben vertrouwen voor de rest van het seizoen.“

Hij zal dat vertrouwen, en misschien een paar slepende twijfels, meenemen naar de Grand Prix van Monaco, zijn thuisrace, op 29 mei.

Onofficiële Top 10

  1. Max Verstappen
  2. Sergio Perez
  3. George Russell
  4. Carlos Sainz Jr.
  5. Lewis hamilton
  6. Valtteri Bottas
  7. Esteban Ocon
  8. Lando Norris
  9. Fernando Alonso
  10. Yuki Tsunoda

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside