110.000 vluchtelingen zijn tot nu toe uit Oekraïne in Spanje aangekomen, onthult de Spaanse premier

110.000 vluchtelingen zijn tot nu toe uit Oekraïne in Spanje aangekomen, onthult de Spaanse premier

De premier van Spanje, Pedro Sánchez, heeft onthuld dat sinds het begin van de oorlog ongeveer 110.000 Oekraïense staatsburgers die de oorlog zijn ontvlucht, in Spanje zijn aangekomen.

Sánchez bezocht op vrijdag 8 april het opvang-, zorg- en verwijzingscentrum voor vluchtelingen in Barcelona, ​​waar hij onder andere ook zei dat van het totale aantal Oekraïners dat Spanje heeft bereikt, 47.000 van hen al de tijdelijke beschermde status hebben gekregen, Dat meldt SchengenVisaInfo.com.

Tijdens dit bezoek benadrukte Sánchez nogmaals dat zijn land steun en kansen zou blijven bieden aan alle Oekraïners.

“We gaan ze alle mogelijke bescherming en kansen geven zodat ze zich thuis voelen”, zei Sánchez.

Behalve Sánchez bezochten ook andere ministers het centrum. Tijdens de rondleiding door de faciliteiten werd benadrukt dat de Spaanse autoriteiten een voorbeeld willen stellen op het gebied van samenwerking en institutionele coördinatie.

Spanje heeft vier opvang-, zorg- en verwijzingscentra opgezet: naast het centrum dat deze vrijdag in Barcelona, ​​​​Madrid, Alicante en Malaga is bezocht. Het Nationale Plan van Reactie op de gevolgen van de oorlog voorziet in een buitengewoon krediet van 1.200 miljoen euro in het jaar 2022 voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, als voorschot op de Europese fondsen die deze reactie zullen financieren.” luidt de verklaring van de Spaanse regering.

Spanje heeft de acties van de Russische strijdkrachten tegen Oekraïense burgers ten zeerste veroordeeld. Vorige week maakten de Spaanse autoriteiten bekend dat het land 25 Russische diplomaten en ambassademedewerkers zou uitzetten.

In een commentaar op de zaak zei de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jose Manuel Albares, dat een dergelijk besluit was genomen omdat de Russische diplomaten en de medewerkers van de ambassade een bedreiging vormen voor de belangen van het land.

Siehe auch  Just Rias (27) dari Hookerspell menendang ke seluruh dunia

Verschillende andere lidstaten van de Europese Unie hebben ook grote aantallen aankomsten uit Oekraïne geregistreerd. Daarnaast heeft de meerderheid van hen ook een gelijkaardige beslissing genomen als Spanje met betrekking tot de diplomaten en stafleden.

Eerder meldde SchengenVisaInfo.com dat de EU-Raad had ingestemd met een uitbetaling van € 3,5 miljard aan de lidstaten die Oekraïense vluchtelingen verwelkomen. Er is uitgelegd dat dit bedrag dit jaar zal worden uitbetaald als verhoogde initiële voorfinanciering in het kader van Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe (REACT-EU) en in het kader van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD) .

De EU-lidstaten die een hoger aantal aankomsten hebben, als transitland of als eindbestemming, krijgen een hoger bedrag.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside