🇪🇸 Spanje: RTVE heeft bevestigd dat het heeft aangeboden om Eurovisie 2023 te hosten na de overwinning van Oekraïne

🇪🇸 Spanje: RTVE heeft bevestigd dat het heeft aangeboden om Eurovisie 2023 te hosten na de overwinning van Oekraïne

María Eizaguirre van RTVE heeft bevestigd dat de omroep heeft aangeboden om Eurovisie 2023 te hosten, na de overwinning van Oekraïne gisteravond.

María Eizaguirre, een woordvoerder van de Spaanse publieke omroep, heeft bevestigd dat RTVE heeft aangeboden om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te organiseren. De woordvoerder legde uit dat RTVE klaar staat om Oekraïne te ondersteunen bij alles wat nodig is om de wedstrijd te organiseren.

RTVE wordt beschouwd als een van een aantal omroepen die mogelijk het Eurovisie Songfestival 2023 willen hosten na de overwinning van Oekraïne gisteravond. Het is momenteel te vroeg om te weten waar de wedstrijd van volgend jaar zal worden gehouden.

De stad Stockholm in Zweden heeft zich bereid verklaard om gastheer te zijn, waarbij SVT nog geen commentaar op de zaak heeft. Hoewel IJslandse media ook hebben gemeld dat RÚV het potentieel om de 2023-wedstrijd te organiseren positief beschouwt.

Spanje werd vertegenwoordigd door Chanel met „Slo Mo“ op Eurovisie 2022. Spanje had hun beste resultaat sinds 1995 door als 3e te eindigen in de grote finale met een totaal van 466 punten.

Afbeeldingsbron: EBU / Andres Putting | Bron: RTVE

Spanje debuteerde in 1961 op het Eurovisie Songfestival en doet sindsdien jaarlijks mee. Spanje heeft de wedstrijd twee keer gewonnen, de eerste keer in 1968 en de tweede keer in 1969. 1969 is het enige jaar waarin meer dan één nummer de wedstrijd heeft gewonnen. De wedstrijd van 1969 zag een gelijkspel tussen Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Tags: kop

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside